Directions: select the correct answer from each drop-down menu. sandy's orchard has only apple trees and pear trees and she is wanting to add some avocado trees. currently, there are 4 apple trees for every 3 pear trees. she is wanting to plant enough avocado trees so that she has 2 avocado trees for every 5 pear trees in the orchard. sandy is planting 18 avocado trees, making the ratio of avocado trees to apple trees be to .
We know there are 5 pear trees for every 2 avocado trees or 5:2
Since we know the total Avocado trees is 18 we can find out how much to multiply the ratio by dividing the total number of trees(18) by the Avocado portion of the ratio (2) 18/2 = 9.
This means to get the total number of pear trees we need to also multiply the pear side of the ratio (5) by 9. 5*9 = 45 pear trees
Now that we know the pear trees we do the same thing with the apple and pear trees to figure out the total apple trees. The ratio of apple to pear trees is 4:3.
Since we know the total number of pear trees is 45 we divide that by the pear side of the ratio (3) to get our multiplier. 45/3=15.
We then multiply our apple side of the ratio (4) by our multiplier (15) to get our total number of apple trees. 4*15=60
Now we know that we have 60 apple trees and 18 avocado trees or 60:18 which reduced is 10:3 apple trees:avocado trees
i saw this and the answer is 3:10
The ratio is 3:10.
Sandy's orchard has only apple trees and pear trees.
There are 4 apple trees for every 3 pear trees.
She is wanting to plant enough avocado trees so that she has 2 avocado trees for every 5 pear trees in the orchard.
Sandy is planting 18 avocado trees, when we have 2 avocado trees for every 5 pear trees
Then we have 1 avocado trees for every 2.5 pear trees.
Therefore, if we have 18 avocado trees then we will have = 45 pear trees
Also, we have 4 apple trees for every 3 pear trees.
So, for 1 pear tree we have apple trees.
Lastly, if we have 45 avocado trees then we will have or rounding to 60 apple trees.
Hence, the ratio of avocado to apple trees = =
The ratio is 3:10.
Hope this helped☺☺
(I think this is the answer)